Kullanıcıya gösterilmesine yardımcı olan bir takım yazılımların toplamına verilen isimdir.

Web standardı, farklı web sayfası görüntüleme cihazlarının web sitesinde sunulan bilgiler; aynı zamanda kullanıcıya gösterilmesine yardımcı olan bir takım yazılımların toplamına verilen isimdir. Web standartları sayesinde, sunulan bilgiler web tarayıcısı tarafından elektronik olarak görüntülenebilir hale gelir. Web tasarımı nedir? Web dünyasının ana dilleri HTML (Hyper Text Markup Language) ve CSS'dir (Cascading Style Sheets). Bu standartlar yalnızca web yöneticilerine bir sayfanın nasıl kodlanması gerektiğini göstermekle kalmaz, aynı zamanda İnternet tarayıcılarına bir sayfanın kullanıcıya nasıl görünmesi gerektiğini söyleyen kuralı da içerir. Web standardı bazı erişilebilirlik kuralları içerdiğinden, web sitesi kodlama standardını uygulayan web sayfası, erişilebilirlik ve sorunsuz görüntü sağlar.

Web Tasarım Nedir?

Doğru Görüntüleme: Web tasarım sunumunu ve bilgilerini yeni geliştirilen CSS kuralları ile ayırırsanız, sunulan bilgilere herkes tarafından ve her cihazdan ulaşılabilir. Kullanıcı aynı bilgilere bir bilgisayar veya cep telefonu tarayıcısı ile sorunsuz bir şekilde erişebilecek; Bilgileri dijital ortamda doğru bir şekilde gösterebilecektir.

Hızlı yükleme: CSS ile geliştirilmiş bir web sayfası ile tablolar kullanılarak yapılmış bir web sayfası arasındaki boyut farkı yüzde 25 ile 50 arasında değişmektedir. Hızlı olduğunu düşündüğünüz bir web ana sayfasını bilgisayarınıza kaydedip boyutuna bakarak daha iyi ayırt edebileceksiniz.

Düşük Bant Genişliği Kullanımı

Web sayfalarınızı barındıran hosting firması kullandığınız internet trafiği ile orantılı olarak aylık ücret talep edebilir. Web standardı ile hazırladığınız sayfaların boyutu küçükse, web siteniz daha az İnternet trafiği oluşturarak size veya müşterinize para kazandıracaktır.

Arama motorlarında sıralama

Web sitenizin tasarımını ve görünümünü değiştirmeden web sitenize daha fazla ve kaliteli ziyaretçi çekmek; arama motoru optimizasyonu ile. Optimize edilmiş web sayfaları ile arama motorlarında ilk sıralarda yer almak mümkün olabilir. Bir web sitesi geliştiricisinde nelere dikkat edilmelidir? Teknoloji kullanıcısı değilseniz, web sitenizi geliştirmek için bir teknoloji ortağı seçmek kolay değildir. Neyse ki, tek bir kod satırını kaçırmadan arayabileceğiniz özellikler var. İş ihtiyaçlarınıza göre uyarlanmalıdır. En yeni ve en parlak çözüm her zaman en iyi çözüm değildir. İşinizle ilgilenmek sadece kibarlık değil, aynı zamanda ajansınızın çözümün gerçek gereksinime uyduğundan emin olmasının tek yoludur.

Bir Yorum Bırakın

Daha yeni Daha eski